Амитица: Ние държим на знанието

Амитица: Ние държим на знанието

В „Инфинити букс“ вярваме, че знанието е единственият път към успеха. Непрестанният стремеж към усъвършенстване, постоянството и надграждането на знания и опит, са елементите, които несъмнено помагат на всеки човек и бизнес да се развива.
В днешното интервю Ви срещаме с представители на фирма „Амитица“, които наскоро инвестираха в повишаване експертизата на всички свои колеги, закупувайки голям брой книги от поредицата „Болести по земеделските култури“.

Днес Ви срещаме с Катя Ангелинина –  маркетинг и реклама и Свилен Николов  – управител  на фирма „Амитица“, в едно откровено и вдъхновяващо интервю.

1. Наскоро закупихте голям брой книги от нашето издателство. Какво Ви мотивира да поръчате книги от Трилогията „Болести по земеделските култури“ за всички ваши колеги?

Свилен Николов: Мотивира ни нашето непрестанно желание да се развиваме, да учим  и да се усъвършенстваме!

Катя Ангелинина: В „Амитица“ държим на знанието! То е от голямо значение за нас и винаги  се стараем да поддържаме високо ниво на знания и експертиза на всички наши търговски представители. Впрочем, почти всички наши представители са и квалифицирани агрономи.

  • 2. Какво е приложението на книгите в ежедневната Ви работа?

Свилен Николов:  Голямо. Това са наистина полезни от практическа гледна точка книги, в които можеш да научиш подробно за цикъла на развитие на патогените и най-вече за симптомите, които помагат за разпознаването им в практиката. Снимките и описанията са леснодостъпни и служат за лесна идентификация.

3. И в 3-те книги – Болести по полските култури, Болести по трайните култури, Болести по зеленчуковите култури, е поместен богат снимков материал. Това помага ли Ви при първичната идентификация на болестите на терен/ полето?

Свилен Николов:  Да, въпреки че симптомите на доста патогенни болести често се припокриват заедно с останалата информация относно особеностите в развитието са от значителна помощ за разпознаването на болестите.

4. Приложима ли е на практика информацията, поместена в трите издания?

Свилен Николов: Много често, мястото и типът на съхранение на патогените оказва влияние на техния последващ контрол. Освен това, ранното разпознаване и идентификация на проблема е от съществено значение за справяне с болестите. Това прави книгите полезни в практиката.

5. На кого бихте препоръчали книгите?

Катя Ангелинина: Бих препоръчала книгите на всички хора, които искат да се развиват в сферата на земеделието.

Свилен Николов:  Бих препоръчал книгите на всички, чиято основна роля е свързана с фитопатологията и проблемите изхождащи от нея.

Свилен Николов  – управител  на фирма „Амитица“
Свилен Николов
управител на фирма „Амитица“
 Катя Ангелинина  - маркетинг и реклама
Катя Ангелинина
маркетинг и реклама